Slimleren is een leer- en oefensysteem voor leerlingen in groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1, 2, 3 & 4 van de middelbare school van alle niveaus. Deze leerlingen kunnen met Slimleren de lesstof voor Wiskunde (alles), Rekenen (alles), Nederlands (grammatica, spelling, taalschat) en Engels (grammatica, spelling, taalschat) leren en oefenen. Daarnaast kunnen voor alle talen (Engels, Duits, Frans, Spaans, etc.) de woordenlijsten worden geoefend.


Slimleren sluit naadloos aan op alle bestaande methodes en is dus voor iedere leerling direct te gebruiken, zolang er een device (tablet, laptop of pc) en een internet verbinding aanwezig is. Dit kan dus thuis zijn, maar ook bij een vriend, op een sportschool of op school.


Leerlingen hebben met Slimleren toegang tot meer dan 50.000 oefeningen,  ondersteund door uitwerkingen, hints, voorbeeldvragen, theorie-uitleg en in sommige gevallen geanimeerde videocolleges. 


Slimleren onderscheidt zich van andere leer- en oefenplatforms door de gebruiksvriendelijkheid van het programma, door de gigantische hoeveelheid content die naadloos aansluit op de bestaande methoden en door de motivatie die leerlingen krijgen dankzij het werken met Slimleren.. Door de sterren en digitale items die zij kunnen verdienen, zien we dat leerlingen enorm gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf te halen. Intern onderzoek onder 300 actieve gebruikers van het Slimleren platform laat zien dat Slimleren een sterke positieve invloed heeft op de schoolresultaten en motivatie van de leerlingen. Slimleren wordt via onafhankelijk review platform The Feedback Company door gebruikers beoordeeld met gemiddeld een 9,6 en Slimleren is genomineerd voor de titel Beste Website van het Jaar 2017!